De Samentafel, wat is het?
Een concept ontwikkeld door De Hictoloog; functie- en agendaloos met elkaar rond de tafel. Op deze wijze wordt er op een andere wijze met elkaar verbinding gemaakt en komen er onderwerpen op tafel waar normaal gesproken geen aandacht voor is. Zo ontstaat er nieuwe energie en ruimte.

Uit ervaring is gebleken dat een Samentafel heel nuttig kan zijn wanneer je bijvoorbeeld met elkaar in een impasse zit en een doorbraak nodig is. De samentafelaars krijgen allen het woord waardoor er diepgang ontstaat over waar het echt om gaat.

De Hictoloog en De Samentafel
Het uitgangspunt van De Hictoloog is het welbevinden van jou, van mij en van ons samen. De Hictoloog heeft jou aan de Samentafel nodig om de huidige (maatschappelijke) thema’s en onderwerpen op tafel te krijgen en te bekijken waar we samen uiteindelijk in het ontmoetingsproces van en met eindgebruikers optimaal kunnen ondersteunen. De Hictoloog wil samen met jou hierin het verschil maken.

Open Samentafel
Iedereen is welkom aan de Open Samentafel om een onderwerp in te brengen. Of het nou gaat om een kwestie in het sociale domein, (nieuwe) initiatieven om systemen slimmer te organiseren, decentralisatie/ burgerkracht of juist een kwestie bij jou op de werkvloer…. alles is bespreekbaar. Op deze manier is er aandacht voor de thema’s waar het echt om gaat. Er ontstaan spontane verbindingen en nieuwe energie.
Wil je ook meepraten? Kijk dan naar de agenda voor de betreffende data en meld je aan.

Thema Samentafel
De tweede en derde donderdag van de maand vullen we in met thema’s. Jij en/of De Hictoloog leiden een thema in en vervolgens ontstaat daarover een dialoog.
Heb jij een thema dat je wilt voordragen of ben je geïnteresseerd in een van de thema’s op de agenda. Meldt je dan aan via de site of stuur een mail naar: mail@dehictoloog.nl. Laat daarbij even weten waar jij je dagelijks mee bezighoudt zodat wij jou alvast een beetje leren kennen (bijv. functie / organisatie).

De oorsprong van De Samentafel
De Hictoloog opereert in het maatschappelijk domein van wonen, werken en leven van de eindgebruiker. Dus zowel de klant als de professional, de mantelzorger als de vrijwilliger, de burger als de ambtenaar. Organisaties, gemeenten, systemen, procedures, wetten, regels, leidinggevenden, staven, ondersteunende diensten zijn er enkel en alleen maar om dit ontmoetingsproces van eindgebruikers optimaal te ondersteunen. Kijk maar eens naar onderstaand filmpje (of via spelenmethierarchie.nl) en het wordt duidelijk hoe de Samentafel is ontstaan.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de Samentafels, dan kun je dit aan ons doorgeven via het contactformulier.

 

2 thoughts on “De Samentafel

 • 19 januari 2019 om 14:06
  Permalink

  Hoe lukt het jullie toch om het geen workshop te laten zijn, maar een interactief gesprek?!

  Beantwoorden
 • 11 november 2018 om 14:05
  Permalink

  Ik kwam volledig verwachtingsloos naar de Samentafel en ging wat overdonderd weg. Wat een mooie ontmoeting(en).
  Dat jullie je werkgemeenschap openstellen voor anderen is bijzonder en een mooi voorbeeld van practice what you preach.
  Het was meer dan met elkaar in gesprek raken, ik voelde me echt gezien en had de ruimte anderen te zien. Zulke verschillende mensen die samen een verlangen delen en vanuit dat verlangen van betekenis willen zijn voor andere en voor elkaar, wat fijn.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *